Jag har helt och hållet fastnat för serien David Chang. The mind of a Chef på Netflix. David Cheng har rötter i Japan och man får följa med honom runt i på olika restauranger - både i Japan och USA - och dessutom får man en inblick i hur han och hans kollegor tänker kring mat
Perfekt att köra köttfria dagar hemma. Du får i dig mer grönt, är snäll mot miljön och den där tunga känslan i magsäcken finns inte där när man kör på lite mer vegetariskt
Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Ärtsoppa. Bara ordet får det att gå kalla kårar längs ryggraden och minnesbilderna från Matan (ja, är man från Skåne säger man Matan, inte Matsal, och definitivt inte Bamba) dyker upp på näthinnan
I söndags åt vi årets första lunch ute i vårsolen på terrassen. Helt underbart. Jag gillar att laga söndagslunch, på något sätt är det kul att befinna sig i köket medan det fortfarande är ljust ute
En period i mitt liv hade jag och den vegetariska burgaren en evig kamp. Jag provade massa olika versioner, experimenterade med olika mängder av olika ingredienser
Ciao ragazzi. Jag har precis kommit hem från videoinspelningar på en stekhet terrass här i Milano. Alltså det var SÅ varmt - och då är det ändå inte samma extrema temperaturer här som förra året
Polentapanerad tofu med krämigt ris, kantareller och rårörda lingon – Mmums. Jag älskar kantareller och jag älskar lingon, verkligen favoriter av höstens skogsskatter
Jag blev så himla sugen på tofu igår, och då är det så himla bra att jag har en biologisk affär bara runt hörnan från lägenheten där jag kan hitta sådant där konstigt som gemene italienare inte efterfrågar i matvarubutikerna