Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofunkrispig. Tärna tofun och skala och riv vitlök. Lägg upp ris med krispigtofu i jordnötssås i djupa tallrikar och toppa med färsk koriander
Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål. När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den är härligt frasig och gyllenbrun
4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Tofun stekte vi krispig, men det går självklart att ha den i grytan från början också. Servera grytan med nykokt ris, tofun, jorfnötter, banan, gröna salladsblad och färska örter
Utifrån dessa två grönsaker lagade jag nyligen en enkel lunch där jag även gjorde krispigtofu, råris och en av mina favoritsåser – het tomatsås med rostade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.