Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
De hade en enkel murad utegrill, och ville gärna att jag skulle laga min texas chilimed tillbehör (bland annat en helt sjukt god guacamole som jag snart kommer lägga upp receptet på)
Vegansk dessutom. Seg, kola med mycket smak av kokos och mandel. Toppa med. Gjorde den kvällen innan julafton och hann därför inte lägga upp den på bloggen
Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakesoch peppar. Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Jag har nämligen börjat ett litet, men ändå roligt, samarbete med Oatly där jag kommer att testa en del av deras varor och produkter framöver
Fyll på receptet med smaker som du gillar – exempelvis chilioch vitlök. – Våfflor medveganskagen. Lova mig förresten att du a) saltar pastavattnet ordentligt och b) behandlar din pasta med respekt och undviker att koka den för länge
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.