Eller – om du inte har en jäskorg – i två mindrebrödformar. Idag lät jag miginspireras av mitt allra första surdegsbröd, som isin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
Brödet är lättbakat, naturligtglutenfritt, och väldigt gott. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med litevariationer
Receptet är baserat på bovetemjöl som är naturligtglutenfritt, milt för magen och är basiskt. Det används traditionelltiblinier och är ett bra näringsriktglutenfrittalternativtill vetemjöl eller rågmjöl
Idagvill jag göra något extra för barnen att ha till frukost i morgon. De har fått lämna bort sina dvärghamstrar idag på grund av att i synnerhet ett av barnen utvecklat allergi
Här hemma blir det en och annan pannkaka under mina Trollveckor och även om det inte stör mig att stå och steka pankisarna så är det rätt skönt att vi nu fått en ny favorit här hemma
Teffmjöl är ett väldigtnäringsrikt, naturligtglutenfritt sädesslag med fullkornskaraktär. Ett supergott, rejält, fiberrikt och lättbakat glutenfritt bröd
Smörj två stycken brödformar rejält med kokosolja, häll upp smeten i de båda formarna. Detta bröd är lättgjort, innehåller få ingredienser, har lågt GI och är magiskt gott
Ingredienserna ska vara iskalla (ställ gärna alla ingredienserinklusive mjölet i frysen en stund innan du påbörjar pajdegen) och snabbt mixastill en deg, som sedan ska få vilasigiformi en halvtimmei kylen innan en sedan förgräddar den, innan en tillsist kan fylla pajskalet med valfrifyllning
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.