1/2 dl
cane syrup och 1 dl ljus sirap eller ersätt dessa båda sorterna med
1 1/2 dl
mörk sirap
1 1/2 dl
socker
1 1/2 dl
brunt farinsocker
3 tsk
malen kanel (nästa år 3 tsk)
3 tsk
malen ingefära (nästa år 3 tsk)
3 tsk
kryddnejlika
2/3 msk
husk
3 ägg
ca 8-9 dl Schärs mix c. Väljer ni annat mjöl måste ni här prova er fram. Naturligt glutenfria mjölsorter suger åt sig mer vätska – därför är det klokt att börja med den lägre mängden mjöl.
Koka upp det flytande mjölkfria margarinet, sirapen, gräddersättningen, sockret och kryddorna. Pepparkakoroch dess recept är något som ständigt kan utvecklas
Fler tips på fyllningar (obs ej mjölkfria i recepten). Vi har slagit våra kloka huvuden ihop och tagit fram en smörgåstårta som passar alla oss som njuter av LCHF och Paleo
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Goda glutenfriaochmjölkfria syltgrottor. En av gästerna är glutenintolerant och därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Väljer du en grövre mjölkfri ochnaturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan. Tillsätt resten av vätskan, salt, ev socker och det smälta mjölkfria margarinet
Glutenfriaochmjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Jag föredrar att använda yoghurt när jag bakar glutenfria scones, då jag tycker får en bättre konsistens
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop. Färska, mixade dadlar och väl vispade ägg skapar den saftiga och fluffiga konsistensen
Jag gräddade min solkaka i en avlång form, men det går naturligtvis bra med en rund också. I somras gjorde jag ett gäng tårtor till min svärsons födelsedagskalas, och då fick jag plötsligt en massa äggulor över
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Du som inte har bekymmer med att tolerera mjölk kan naturligtvis använda vanlig vit choklad. Nu har jag åstadkommit årets första rabarberkaka, och det gjorde jag i förrgår, en mulen dag när jag helst höll mig inne och stökade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.