Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter fritt från mjölk, ägg och gluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Den är naturligtglutenfri och består kort och gott av rismjöl, majsmjöl, potatismjöl och husk. Gillar ni att baka, men tycker ändå det är bekvämt att utgå från en färdig glutenfri mjölmix
Fira våren med en härlig rabarerkaka och vaniljsåsIngredienser. 2 ägg1,5 dl socker75 gr mandelmjöl75 gr potatismjöl1 tsk bakpulver50 gr mjölkfritt smör4-6 späda rabarberstjälkar - skurna i småbitarLite pärlsocker till garnityrVispa ihop ägg och socker
Dags för att försöka få till bra naturligtglutenfria lussebullar. Häll ut degen på mjölat bakbord (förstås glutenfritt mjöl) Degen kan kännas lite lös men är man lätt på handen fungerar den bra att baka med
Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligtglutenfritt mjöl och stärkelse. Nästa gång testar jag nog att ersätta mjölet med glutenfri mix, då tror jag att kakorna blir segare
Ursprungligen kommer det från Afrika. De här naturligtglutenfria frallorna blev riktigt bra. Durramjöl är ett naturligtglutenfritt, halvljust fullkornsmjöl
Sötningen i kakan kommer i stället från dadlar, som i sig är riktigt söta. Jag kan själv erkänna att jag var skeptisk när jag läste receptet till den här kakan
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Brödet är lättbakat, naturligtglutenfritt, och väldigt gott. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Receptet är baserat på bovetemjöl som är naturligtglutenfritt, milt för magen och är basiskt. Det används traditionellt i blinier och är ett bra näringsrikt glutenfritt alternativ till vetemjöl eller rågmjöl
Ja, nu var det dags att provbaka med den naturligtglutenfria surdegen. Du kan inte ”jäsa” naturlig surdegsgrund lika länge som vanlig glutenfri surdegsgrund
Mjölmängden är olika från år till år. Naturligtglutenfria mjölsorter suger åt sig mer vätska – därför är det klokt att börja med den lägre mängden mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.