Glutenfria tehönökakor (ca 12 st)25 g jäst. 2 dl glutenfria havregryn. 2 dl glutenfria havregryn. Det här är ett av mina favoritbröd, jag kallar det tehönökakor eftersom jag använder mig av mitt recept på hönökakor men bakar ut bröden till tekakor
Till mellis i dag bakade jag glutenfria scones. Det tog mig knappt 20 minuter att baka dessa och smaken i munnen av nybakade varma scones med smör och ost är helt fantastiskt
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 2 dl ljummet vatten med jästen och fiberhusk. Tillsätt oljan och saltet och blanda runt så allt löser sig någorlunda med varandra
så jag bakade glutenfria kanelbullar, bara därför Goda kanelbullar, glutenfria sådana, har jag inte ätit (och hur vanliga kanelbullar smakar kommer jag inte mera ihåg)
Jag älskar kladdkaka och jag älskar saffran, vilket gör den här kakan oslagbar. Den vita chokladen ger en underbar krämighet och god smak i kombination med saffranet
I helgen reser jag till sommarstugan och där har jag inte tillgång till internet, så vill önska er alla kära läsare, gamla som nya en god helg och på återseende nästa vecka
Kolakakor är en av mina favoritkakor och sedan jag blev glutenintolerant har jag flera gånger försökt experimentera fram det perfekta glutenfria receptet
Dags för att försöka få till bra naturligtglutenfria lussebullar. 1040 g (ca 19 dl av naturligt glutenfri mjölmix. Jag använde drygt 800 av Schärs Mix C - den kan innehålla spår av lupiner så undvik den om ni inte tål ärtprotein, och resten av mjölet var MixWells sojafria, naturligtglutenfria och mjölkfria ljusa mjöl). 1040 g (ca 19 dl av naturligt glutenfri mjölmix
naturligtglutenfria kanelbullar. Vi fotade kanelbullar, glutenfri och mjölkfri jordgubbstårta, glutenfria småkakor, saftig glutenfri sockerkaka, glutenfria kärleksmums och en massa härliga stämningsbilder
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Det går bra att använda andra naturligtglutenfria mjölsorter som du har hemma. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men dessa blev bäst hittills
Brödet är lättbakat, naturligt glutenfritt, och väldigt gott. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Receptet är baserat på bovetemjöl som är naturligt glutenfritt, milt för magen och är basiskt. Ett saftigt, rejält och gott bröd som mättar till frukost eller som matbröd
Ja, nu var det dags att provbaka med den naturligtglutenfria surdegen. Det man kan säga är att smaken blir väldigt god, men bröden verkar bli lite mer kompakta med naturligtglutenfria mjöl än med vanlig glutenfri mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.