6 dl
havremjölk eller den mjölk/mjölkersättning du tål.
75 g
jäst
2, 75 dl
färdigblandad Rapsy – gärna den lite sötare, eller motsvarande mängd havregurt om man tål ren havre.
2 ägg
2,65 dl socker
1,5 tsk
salt
1040 g
(ca 19 dl av naturligt glutenfri mjölmix. Jag använde drygt 800 av Schärs Mix C - den kan innehålla spår av lupiner så undvik den om ni inte tål ärtprotein, och resten av mjölet var Mix
Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten. Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr
GLUTENFRIALUSSEBULLAR 201015 g jäst40 g palmsocker (Indonesiskt, ganska hög vattenhalt)½ g (1 pkt) saffran, stött2 tsk fiberhusk1 msk psyllum (från Finax)3/4 dl pofiber½-1 tsk stött kardemumma1 grovrivet äppleca 300 g Lailas grova mjölmix (grönt paket)1 dl russinvatten75 g mandelmassapärlsockermalen kanelKnåda samman alla ingredienser utom mandelmassa och kanel med så mycket vatten att det blir en lös med hanterbar deg
5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 50 g valfritt margarin/smör (carlshamns mjölkfria margarin eller vanligt smör) 1 dl komjölk/ rismjölk/ havremjölk-grädde 1,5 dl majsmjöl2 dl lailas gula mjölmix (naturligt glutenfritt) 3,5 tsk bakpulver 1 st nypa salt skal av 1 citron1 näve frysta hallon Kokosflingor att använda som ströbröd200 grader i 45 minuterHäll vattnet i en kastrull och strö över fiber husken. 2 dl lailas gula mjölmix (naturligt glutenfritt) 3,5 tsk bakpulver 1 st nypa salt skal av
naturligtglutenfria kanelbullar. Vi fotade kanelbullar, glutenfri och mjölkfri jordgubbstårta, glutenfria småkakor, saftig glutenfri sockerkaka, glutenfria kärleksmums och en massa härliga stämningsbilder
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Det går bra att använda andra naturligtglutenfria mjölsorter som du har hemma. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men dessa blev bäst hittills
Brödet är lättbakat, naturligt glutenfritt, och väldigt gott. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Receptet är baserat på bovetemjöl som är naturligt glutenfritt, milt för magen och är basiskt. Ett saftigt, rejält och gott bröd som mättar till frukost eller som matbröd
Ja, nu var det dags att provbaka med den naturligtglutenfria surdegen. Det man kan säga är att smaken blir väldigt god, men bröden verkar bli lite mer kompakta med naturligtglutenfria mjöl än med vanlig glutenfri mjölmix
Idag vill jag göra något extra för barnen att ha till frukost i morgon. De har fått lämna bort sina dvärghamstrar idag på grund av att i synnerhet ett av barnen utvecklat allergi
Här hemma blir det en och annan pannkaka under mina Trollveckor och även om det inte stör mig att stå och steka pankisarna så är det rätt skönt att vi nu fått en ny favorit här hemma
Teff finns i butiker på glutenfria hyllan eller bland hälsokost. Teffmjöl är ett väldigt näringsrikt, naturligt glutenfritt sädesslag med fullkornskaraktär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.