Naturligt glutenfritt tunnbröd/knäckebröd
Bak & Mat för alla
Bak & Mat för alla
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl vatten
  • ½ dl pofiber
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1- 2 tsk stött kummin
  • 6-8 dl ljus mjölmix
  • 37 grader Rör ut jästen i degspadet. Blanda i övriga ingredienser, men spara ca 1 dl mjöl till utbaket. Häll i mjölet några dl i taget. Blir den för kompakt – häll på lite extra vatten och bland i. Sätt ugnen på 225 grader Jäs ca 30 minuter Arbeta degen på bakbordet. Dela degen i 16 bitar Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 2-3 mm tjocka. Kavla sedan ett par gånger med kruskavel. Kavla åt olika håll så att du får ett fint mönster.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.