Evas kokbok

Evas kokbok

  • 479 Recept
Glutenfritt rostbröd

Glutenfritt rostbröd

Semestertider är hembakt bröd-tider. Eller vad säger ni. Är det inte fullkomligt ljuvligt att njuta av fräshca, nybakade brödskivor en fin semestermorgon
Glutenfritt rostbröd

Glutenfritt rostbröd

Mjukt, luftigt och gott formbröd som passar bra att rosta. Glutenfritt rostbröd. 25 g jäst4 dl vatten. 1/2 msk fiberhusk
Bakat äppelmos

Bakat äppelmos

1. Kärna ur äpplena. 2. Värm upp ugnen till 150 grader. Lägg in äpplena på plåt och baka tills de spricker, cirka 30–40 minuter
Zucchinisoppa med ädelost

Zucchinisoppa med ädelost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 900 gram zucchini 1 st purjolök(ar) 1,5 st vitlöksklyfta(or) 1 st salt 1,5 msk Mat & Bak smör 1 l vatten 2 tärning(ar) hönsbuljong 1 dl matlagningsgrädde 0,5 tsk torkad timjan 100 gram ädelost 0 st peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Biskvier med apelsin

Biskvier med apelsin

mandelmassa, grovriven. 1äggvitor. 1strösocker. 1vaniljsocker. 1citron eller apelsin, rivet skal. 1smör, rumstempererat
Ris och kycklinggratäng

Ris och kycklinggratäng

Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg kycklingköttet ovanpå riset
Paella med kronärtskockshjärtan och vita bönor

Paella med kronärtskockshjärtan och vita bönor

Ingenting får mig att förflytta mig i tankarna så mycket som med kryddor och minnen från mat. Det behöver inte ens vara mina egna minnen, utan även matens historia eller min närhets varma / roliga berättelser om svunnen tid när just den här rätten intogs, de här dofterna kändes, grödor skördades
Palak paneer med ris

Palak paneer med ris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Palak paneer 1 st gul lök 2 klyfta(or) vitlök 2 msk färsk ingefära 200 gram tomat(er) 3 msk olivolja 1 msk garam masala 1 tsk torkad gurkmeja 2 msk tomatpuré 1,5 dl vitt matlagningsvin 400 gram krossade tomater 250 ml Havregrädde 1 msk grönsaksbuljong 450 gram paneer 0,5 msk olivolja 125 gram bladspenat 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 3 dl basmatiris 0,5 st gurka 200 gram tomat(er) 0,5 tsk torkad mynta 2 krm salt 2 tsk olivolja Köp receptet Näringsvärde Kcal
Glutenfri pizzadeg

Glutenfri pizzadeg

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 2 dl ljummet vatten med jästen och fiberhusk. Tillsätt oljan och saltet och blanda runt så allt löser sig någorlunda med varandra
Chili con aubergine | Coop

Chili con aubergine | Coop

Riv auberginen grovt och strö över salt. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter
Höstliga vegogrytor: Oktobergryta med linser

Höstliga vegogrytor: Oktobergryta med linser

Linser är både nyttigt och gott och dessutom billigt, så det kan egentligen inte bli bättre. Det här är en jättegod linsgryta som jag ofta lagar, särskilt på hösten
Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

Ingredienser. Dag 1. 200 g (2 dl) vatten (35-40 grader). 200 g Finax mjölmix (det bruna paketet). 100 g riven skalad potatais