Låt bröden jäsa under bakduk i ca 50 min (dragfritt och vid ca 18 gradig rumstemperatur, EJ nära värmekälla tex spisen. Grädda dina ciabattabröd mitt i ugnen i ca 15-20 min (det står 20 min i boken, men min ugn är så kraftfull så jag har dom i ca 15 min, ha koll. Jag brukar lägga en stor bit aluminiumfolie över bröden när det är ca 5-7 minuter kvar av gräddningen, för jag vill bevara den gyllene färgen (annars kan dom bli rätt mörka)
För det är inte alldeles enkelt att få till det med glutenfria bröd och därför blir man riktigt glad när man väl hittar ett bra recept som gör allt åt den
Min vän Katarina Eriksson tipsade mig om dessa glutenfria langos. Dela upp degen i 20 bitar, tryck ut varje degbit till en rund platta ca 1-2 cm tjock. -Mama Skogly ♥ 12 st
1 dl glutenfria havreflingor eller boveteflingor. 1 dl glutenfria havreflingor eller boveteflingor. På den tiden då jag inte åt glutenfritt så var morotsrutor det godaste brödet jag visste
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat
Jag gräddade min solkaka i en avlång form, men det går naturligtvis bra med en rund också. Däremot är det aldrig fel att ha något fikaaktigt på lut i frysen - varken på sommaren som är fikasäsongen framför alla andra, eller i advents - och juletid som inte kommer långt efter när det gäller fikaintensitet
1 dl rapsolja eller smält kokosolja - jag tog det senare. 3 dl mild naturell yoghurt - jag använde LF. ca 1 dl blandade nötter - jag tog mandel och pistaschnötter som jag tål. 1 dl rapsolja eller smält kokosolja - jag tog det senare. 3 dl mild naturell yoghurt - jag använde LF. ca 1 dl blandade nötter - jag tog mandel och pistaschnötter som jag tål
Alla recept är glutenfria, och kan också göras helt mjölkfriavidbehov. Förutom godsaker till kyrkfikat bjuds där även stick- virk- och sömnadsbeskrivningar av olika slag
Du kan naturligtvis också äta crepesen som vanliga pannkakor med grädde och sylt eller bär till. Crepes kan man som bekant äta med både söta och salta fyllningar
1 förpackning färsk kycklinglever - 450 g. 100 g kycklingfärs - resten av förpackningen gjorde jag köttbullar av, recept i övermorgon. 1 paket kalkonbacon - 100 g. 1 liten gul lök - 35 g. 1 stor vitlöksklyfta - 10 g. 2 stora ägg - 128 g. 2 dl valfri grädde - havregrädde för ett helt mjölkfritt alternativ. 1 msk Grillkrydda provencale - eller någon annan god kryddblandning som du gillar. 1 ask frysta tranbär - 225 g. 3 msk plommonsirap - eller annan fruktig sirap eller balsamico. Koka upp och låt mjukna på medelvärme utan lock ca 8 - 10 minuter. 1 förpackning färsk kycklinglever - 450 g 100 g kycklingfärs - resten av förpackningen gjorde jag köttbullar av, recept i övermorgon. 1 paket kalkonbacon - 100 g 1 liten gul lök - 35 g 1 stor vitlöksklyfta - 10 g 2 msk jungfruolivolja. 2 stora ägg - 128 g 2 dl valfri grädde - havregrädde för ett helt mjölkfritt alternativ. 1 msk Grillkrydda provencale - eller någon annan god kryddblandning som du gillar. 1 ask frysta tranbär - 225 g 3 msk plommonsirap - eller annan fruktig sirap eller balsamico. Koka upp och låt mjukna på medelvärme utan lock ca 8 - 10 minuter Det ska koka ihop och bli lite simmigt
Jag har vid några tillfällen fått förfrågan på mailen om recept på goda, glutenfria kanelbullar. De är förstås - som nästan allt glutenfritt bröd - allra godast helt färska, så frys in de bullar som inte ska ätas genast, och tina och fräscha upp dem i micro eller ugn
Du som inte har bekymmer med att tolerera mjölk kan naturligtvis använda vanlig vit choklad. Jag köpte min choklad hos Tant Grön, men den kan alltså även beställas på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.