Manitoba Cream vetemjöl, Saltå Kvarns ekologiska Rågsikt och Saltåkvarns ekologiska Rågmjöl. Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd
100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund. 200 g rågsikt. 100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund. 200 g rågsikt
Rör ihop surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Tillsätt vatten, rågsikt, rågmjöl, ev kummin och salt till blandningen från kvällen innan och rör om
Surdegsgrund. Nu är din surdegsgrund färdig. Surdegsgrunden. Surdegsgrunden. 6 dl rågsikt. 6 dl rågsikt. Det finns nog lika många sätt att baka med surdeg som det finns människor
100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund. 100 g ekologisk rågsikt. 100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund. 100 g ekologisk rågsikt
Surdegsgrund. På det sättet har man surdegsgrund till bakning året runt. 1 dl rågsikt (dag 1). 1/2 dl rågsikt (dag 2 och 3). I en rymlig burk med locket på glänt blanda 1 dl rågsikt med 1 dl ljummet vatten. "Mata" surdegen med 1/2 dl rågsikt och 1/2 dl ljummet vatten under dag 2 och 3, helst vid samma tidpunkt. Fortsätt "mata" den en gång i veckan med 1/2 dl rågsikt och 1/2 dl ljummet vatten. 300 g surdegsgrund. 1 dl rågsikt (dag 1). 1/2 dl rågsikt (dag 2 och 3). 300 g surdegsgrund
Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. Här är ett rågsurdegsbröd med rågsikt som jag bakar utan maskin och som jag tycker mycket om
100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund). 80 g svensk rågsikt. 100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund). 80 g svensk rågsikt
Hade satt en surdegsgrund på tillväxt för 4 dagar sen men några ovälkommna gäster hade flyttat in under natten så det blev inget surdegsbröd som det var tänkt. 16-18 dl mjöl (hälften vetemjöl/rågsikt). 16-18 dl mjöl (hälften vetemjöl/rågsikt)