Valnötsbröd med Aprikos
Kardemumma Gumman
Kardemumma Gumman
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 rejäla bröd
  • 50 gram jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 msk sirap
  • 3 msk rapsolja
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk mald pommeransskal
  • 200 gram valnötter
  • 150 gram torkade aprikoser
  • aprikoser
  • 1 dl Psyllium frö
  • 16-18 dl mjöl (hälften vetemjöl/rågsikt)
  • med
  • 37 grader Rör ur jästen med vattnet och slå på lite mjöl i taget och rör en stund med en ganska så lös deg. Blanda i övriga ingredienser och knåda tills allt blandad sig väl, pyttsa på lite mjöl efter hand! 2-3dl mjöl behövs sparas till utbakning. Strö mjöl över degen och täck med bakduk. Låt jäsa till dubbel storlek ca 45min. Ta upp på väl mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop till två limpor. Lägg bröden på jäsning på en ugnsplåt och skåra ev. med vass kniv. Lägg på bakduk och låt jäsa på plåten ca 20 min Grädda i 225 grader i 10 min, sänk sedan värmen till 175grader och fortsätt grädda ca 40min. Ta ut bröden och låt den vila på galler utan bakduk så får du en härligt knaprig skorpa!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.