Potatisbakelser och kött recept

Potatisbakelser till kött

Potatisbakelser till kött

Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mosa potatisarna. Smaka av med salt, vitpeppar och hackad dill

Potatisbakelser till älgen och kantarellerna.

Köttet stekte jag en kort stund på varje sida i smör och kryddade med salt och svartpeppar. Till detta serverades potatisbakelser, smörstekta kantareller och hemslagen bea
Potatisbakelser

Potatisbakelser

Man kan ju göra vad för något som helst med just smördeg och allt blir lite läckrare och godare vare sig det är frukt och bär, grönsaker, kött eller som på nyårsafton vanlig kokt potatis
Potatisbakelser

Potatisbakelser

Jag serverade mina potatisbakelser med bearnaisesås och entrecote. Smaka av smeten och smaksätt eventuellt med mer salt/örtsalt/svartpeppar
Söta Potatisbakelser

Söta Potatisbakelser

Blev ett perfekt tillbehör till köttbitenoch såg dessutom väldigt trevligt ut. Jag provade både små och stora formar
Potatisbakelser

Potatisbakelser

Potatisbakelser - Festliga och goda - Passar till grillat/stekt kött/fågel. Placera ut potatisbakelserna upp och ner på en ugnsplåt
Potatisbakelser

Potatisbakelser

Passar bra att servera till köttoch sås istället för vanliga potatis. Riv potatisen och blanda ihop med färskosten
Potatisbakelse

Potatisbakelse

Lossa potatisbakelserna försiktigt från formarna. Skala och skriva potatisen tunnt. Skala och skiva eller hacka vitlöken mycket fint

Potatisbakelser

Till middag idag gjorde jag något nytt och spännande – potatisbakelser med knaperstekt bacon och smakrik ost
Fylld fläskfilé med potatisbakelse.

Fylld fläskfilé med potatisbakelse.

Salta och peppra köttetoch lägg på basilikan. Och det lär förmodligen dröja lika länge tills vi beger oss dit nästa gång, såvida vi inte har turen att hitta ett nytt boende innan dess för då är det verkligen en perfekt affär att besöka, så mycket heminredning
Ankbröst à l'orange med potatisbakelse

Ankbröst à l'orange med potatisbakelse

Salta och peppra dem på båda sidor. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vit balsamvinäger, vatten, kycklingfond, rivet skal och saft av apelsin
Rostas med potatisbakelse & vitlökssås

Rostas med potatisbakelse & vitlökssås

Bryn köttet i lite smör i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Vispa ur pannan med vatten och tillsätt kalvfond, grädde, lite creme fraiche och en burk med creme bonjour vitlöksost
Lammytterfilé med potatisbakelse

Lammytterfilé med potatisbakelse

Putsa köttetoch krydda det väl runt om med rosmarin, salt och peppar. Skala och riv potatisen. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör