Karl johan svamp sås recept

Onsdagspasta med Karl Johan

Onsdagspasta med Karl Johan

Låt småputtra så det blir en lite tjockare svampsås. Tog en sväng om Coop Forum idag också och fann precis det jag sökte, nämligen KarlJohansvamp
Svamp!

Svamp!

Han visade oss också hur vi ska känna igen och plocka just KarlJohan-svampar. och KarlJohan. Så, till middag i lördags stekte vi kött och svamp med sås
Cannelloni med kyckling och svamp

Cannelloni med kyckling och svamp

Gör såsen genom att blanda vetemjölet med lite av mjölken och sedan tillsätta resten av mjölken och margarinet
Cannelloni med kyckling och svamp

Cannelloni med kyckling och svamp

Gör såsen genom att blanda vetemjölet med lite av mjölken och sedan tillsätta resten av mjölken och margarinet
Jolines spagetti med krämig kantarellsås

Jolines spagetti med krämig kantarellsås

Hemmagjord Pasta med KarlJohan & Timjan. Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden
Parmalindad kyckling med Svampkräm

Parmalindad kyckling med Svampkräm

ex KarlJohan, trattkantareller, champinjoner. Kombinerad lördags- och Valborgsmiddag med parmalindad kycklingfilé, sås och en svampkräm
Köttbullar i gräddsås

Köttbullar i gräddsås

Tur för mig att jag hade en liten påse med förvälld karljohan från förra året i frysen. Den använde jag i veckans gräddsås men självklart blir det ännu bättre om ni haft bättre tur än jag i år och använder färsk svamp
Vildand med Marsala och risotto till nyår

Vildand med Marsala och risotto till nyår

Kantareller, tratt, shitake, KarlJohan och eller bruna champinjoner. Denna rätt blir garanterat en succé bland dina gäster med sjöfågel samt skogsfavoriterna kantarell, Carljohan och lingon
Fläskfilé med svampsås och rostad potatis

Fläskfilé med svampsås och rostad potatis

Lägg i svampen som du kramat ur (spara blötläggningsvattnet) och låt allt fräsa i någon minut. Blir såsen för tjock spär du med vattnet från svampen
Fredagsklassiker på 80-talet

Fredagsklassiker på 80-talet

Vet ni förresten att i Norge är fredagsfavoriten fryst pizza ( hembakad i ugnen ), rykten på Karljohan säger det iaf
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

ex KarlJohan. 8 Svampkräm 3 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 200 g svamp t. champinjoner 1 msk margarin eller smör 2 dl crème fraiche 1 tsk soja (kinesisk) 1 tsk salt 1 krm peppar Sås 2 schalottenlökar 2 msk margarin eller smör 3 msk socker 2 krm grovmald svartpeppar 4 dl vatten 1 dl koncentrerad kalvfond 1 dl balsamvinäger 2 msk soja 2 1/2 msk maizenaredning för mörka såser Parmalindad oxfilé 1 1/5 kg oxfilé 8 skivor parmaskinka 2 msk margarin eller smör 2 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lammfrikassé

Lammfrikassé

Servera lammet med stekt fläsk och svamp, potatispuré och tranbärssås. Skär svampen och fläsket i tärningar
GOTT NYTT 2010!

GOTT NYTT 2010!

Västerbottenpannacotta med laxrom i små nubbeglas ochRullar av parmaskinka fyllda med tryffeldoftande svampröraHummer, ostron och färska räkor med liten cocktailsallad (het dressing)de Venoge champagne brut blanc de noir (ful flaska, favoritchampagne)Jordärtskockssoppa med chilismakande osttängerVibrant Petit Chablis B