Han visade oss också hur vi ska känna igen och plocka just KarlJohan-svampar. och KarlJohan. Så, till middag i lördags stekte vi kött och svamp med sås
Hemmagjord Pasta med KarlJohan & Timjan. Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden
Tur för mig att jag hade en liten påse med förvälld karljohan från förra året i frysen. Den använde jag i veckans gräddsås men självklart blir det ännu bättre om ni haft bättre tur än jag i år och använder färsk svamp
Kantareller, tratt, shitake, KarlJohan och eller bruna champinjoner. Denna rätt blir garanterat en succé bland dina gäster med sjöfågel samt skogsfavoriterna kantarell, Carljohan och lingon
Lägg i svampen som du kramat ur (spara blötläggningsvattnet) och låt allt fräsa i någon minut. Blir såsen för tjock spär du med vattnet från svampen
Västerbottenpannacotta med laxrom i små nubbeglas ochRullar av parmaskinka fyllda med tryffeldoftande svampröraHummer, ostron och färska räkor med liten cocktailsallad (het dressing)de Venoge champagne brut blanc de noir (ful flaska, favoritchampagne)Jordärtskockssoppa med chilismakande osttängerVibrant Petit Chablis B