Vietnamesisk palmsocker recept

Vietnamesisk köttsoppa med risnudlar

Vietnamesisk köttsoppa med risnudlar

1,5 l köttbuljong4 tsk rivet palmsocker eller farinsocker0,5 dl fisksåsKoka köttbuljongen i en gryta. 400 g rostbiff eller innanlår i tunna skivor2 tsk soja4 msk kokosmjölk4 tsk jordnötssmör med hackade jordnötter4 tsk rivet palmsocker eller farinsocker2 tsk sambal oelekSkär köttskivorna i små bitar
Vietnamesisk köttsoppa med risnudlar

Vietnamesisk köttsoppa med risnudlar

4 tsk rivet palmsocker eller farinsocker. 4 tsk rivet palmsocker eller farinsocker. (4 port. ). Till soppan behövs kött, nudlar, buljong, och tillbehör
Ljummen nudelsallad med friterad kyckling

Ljummen nudelsallad med friterad kyckling

11 dl fisksås (vietnamesisk). 12 msk palmsocker eller strösocker. 1Nuoc chamsås1 dl fisksås (vietnamesisk) 1 dl vatten 2 msk palmsocker eller strösocker 2 msk risvinäger 3 lime, saften från 2 msk färsk ingefära, fint hackad 1 msk vitlök, fint hackad 2 msk citrongräs, mycket fint strimlat (bara den ljusa delen) 2 röda chili med kärnor, finhackade
Vietnamesiska rispappersrullar

Vietnamesiska rispappersrullar

Ett perfekt krispigt snacks är vietnamesiska rispappersrullar som dippas i en pikant sås. Vietnamesisk dippsås
Pork buns

Pork buns

Lagade också en fräsch vietnamesisk sallad med kål, gurka, morot och nahm jim sås. Pork buns (för fyra) 1 kg fläskkarré (nacke)1 liter vatten 2 dl vittvin ½ dl ketjap manis 1 dl oyster sauce 3 dl lättsaltad soija (alternativt 4 dl light soy) 1 dl socker 1 st kanelstång 3 st stjärnanis 1 msk krossade koriander frön (eller koriander rot) en stor bit ingefära (ca 6 cm) Hetta upp alla ingredienser till buljongen i en kastrullLägg köttet i en ugnsformHäll på den heta buljongen så den täcker köttetLägg i ugnen på 150 grader till ca 5 h eller tills köttet mjuknat så att man lätt kan riva det med en gaffelServera med semlorna, vårlök, färsk koriander och chilimajonäsSemlor (ca 6 st) 3,5 dl vetemjöl 1 msk torrjäst 2 krm salt ½ tsk socker 1,5 dl varmt vatten 2 msk olja svarta sesamfrön Blanda jäst, salt och socker i vattnetBlanda i vetemjöl, rör omLägg i olja och knåda en stundLåt jäsa i ca 30 minForma små semlor av degen och lägg i en asiatisk steamer (lägg bakplåtspapper under varje semla så de inte fastnar på steamern)Om du inte har en asiatisk steamer så lägg dem i så fall i en vanlig ångkastrullStrö på av sesamfröna, låt jäsa ytterligare i ca 15 minÅnga semlorna i ca 10-15 min, beroende på hur stora du lagat dem  Chilimajonäs en sats majonäs 2 msk siracha chilisås (eller enligt smak) Blanda chilisåsen med majonäsenNam jim sås  1 vitlöksklyfta2 st medelstora röda chilin (eller enligt smak) 2 msk palmsocker (alternativt vanligt socker) 1 dl färskpressad lime saft 1-1,5 msk fisksås en nypa salt Mortla vitlöksklyftan tillsammans med chili tills du fått en jämn pastaTillsätt socker och mortla tills sockret löst upp sigLägg i de övriga ingredienserna, blanda och smaka avSalladstrimlad kål strimlad morot strimlad gurka vårlökmungbönsgroddar Strimla grönsakerna och blanda tillsammans med såsen 1 liter vatten. 2 msk palmsocker
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

sallatsblad, t ex isbergfärska böngroddar stimlade morrötter strimlad rättika 2 schalottenlökar1 vitlöksklyfta 2 lime1 1/4 dl risvinägersalt1-2 chilifrukter beroende på styrka och smak1 1/2 msk vietnamesisk fisksås, nuoc mam1 näve jordnötter1 rejäl näve färska myntablad1 näve färska korianderblad 8 runda rispapper Nuoc Cham Dippsås50 g palmsocker eller råsocker1 dl hett vatten2 vitlöksklyftor2 små chili2 tsk risvinäger1 lime1/2 dl vietnamesisk fisksås 1. 1/2 dl vietnamesisk fisksås 1
Asia on my mind

Asia on my mind

Färska Vårrullar med Sparrisisbergs salladfärska böngroddarstrimlade morötterstrimlad rättika8 färska gröna sparrisar2 små schalottenlökar, eller 1 stor1 vitlöksklyfta2 lime1 1/4 dl risvinägersalt1-2 chilifrukter beroende på styrka och smak1 1/2 msk vietnamesisk fisksås, nuoc mam1 näve jordnötter1 rejäl näve färsk thaibasilika eller myntablad1 näve färska korianderblad8 runda rispapperNuoc Cham Dippsås50 g palmsocker eller råsocker1 dl hett vatten2 vitlöksklyftor2 små chili2 tsk risvinäger1 lime1/2 dl vietnamesisk fisksås1. 1/2 dl vietnamesisk fisksås

Vietnamesiska vårrullar med dipsås

1 1/2 msk vietnamesisk fisksås. 50 g palmsocker eller råsocker. 1/2 dl vietnamesisk fisksås. Skala räkorna, ta bort tarmen

"Ångbåt" eller Kinesisk fondue

vietnamesisk mynta. Lägg i palmsocker, stöt lätt. palmsocker el. Bläckfisken. Rensa bläckfisken genom att försiktigt dra bort huvud och armar från kroppen

Thaiköttbullar

Vietnamesisk rostad lök eller dansk rostad lök. Palmsocker eller farinsocker. - Blanda alla ingredienser utom köttfärsen, låt stå och svälla i minst en

Tillbehör till kinesisk fondue

Lägg i palmsocker, stöt lätt. 1 liten knippa vietnamesisk mynta. 1 liten knippa vietnamesisk mynta. VITLÖKS- OCH INGEFÄRSPASTA