Vietnamesiska vårrullar med dipsås
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g råa stora ekologiska räkor (eller kokta vanliga)
  • 1 1/4 dl risvinäger
  • salt
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 st chilifrukter beroende på styrka och smak
  • 2 st lime
  • 1 1/2 msk vietnamesisk fisksås
  • nuoc mam
  • 1 näve jordnötter
  • 8 runda rispapper
  • sallatsblad
  • t ex isberg
  • eventuellt färska böngroddar
  • 1 rejäl näve färska myntablad
  • 1 näve färska korianderblad
  •  
  • Nuoc Cham Dippsås
  • 50 g palmsocker eller råsocker
  • 1 dl hett vatten
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 små chili
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 lime
  • 1/2 dl vietnamesisk fisksås
  • Textförstoring
  • Normal Mellan Stor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.