500 gram
sötpotatis, skalad och skuren i kuber på ca 2 cm ca 500 gram kyckling – bröstfilé eller lårfilé, skuren i bitar på ca 2 cm 1 gul lök, skalad och finhackad
1-3 vitlöksklyftor,
skalade och finhackade
2 stjälkar
citrongräs, strimlade (lemon grass – här tar jag mer än ursprungsreceptet föreskriver, antagligen har våra citrongräs mindre smak) och 1-2 stjälkar som jag lägger i för att ge smak – bryt dem lite på mitten så frigörs smakerna bättre
2 tsk
curry (vanligt pulver på kryddburkar, t.ex. Santa Maria)
tsk
1 1/2 tsk
gurkmeja (läs gärna mer om asiatiska ingredienser på den här länken: )
2 tsk
krossade torkade röda chilifrukter (jag brukar ta 1-2 hela torkade chilifrukter från Asiatiska affärer och smula dem med handen)
2 dl
kycklingbuljong
1-2 burkar
kokosmjölk (ursprungsreceptet föreskriver ca 250 ml coconut cream, den som vill tar det och då blir det en fastare curry än den här)
Sötpotatis blir fantastiskt gott på grillen, så mjuk och söt i smaken. Det blev souvlaki påkyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Vår curryfavorit består för tillfället av lika delar kandayan curry (där av att den ser lite grön ut på bilden) och ras el hanut (Mill & Mortar) samt ostindisk curry från en butik i Skärholmen som heter TGR
Precis som jag skrivit i ett annat inlägg med recept på en liknande curry men då med aubergine är indiska curries sällan särskilt fotogénique, men oj så goda de är
Så här i vardagsstressen är alltså detta helt perfekt att ha hemma, för man kan enkelt slänga ihop en måltid på en mindre en halvtimme (jag gjorde det igår senast
Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 1 kycklingfilé. 2 tsk röd currypasta (puré)
Lagat & ätit kyckling med bambuskott och champinjoner och stoppat frysen full med matlådor. Hej på Er. På mitt förra jobb och även nu i skolan så går vi ut och lunchar titt som tätt
Idag tänkte jag dela med mig av ett favvorecept här hemma, sötsur kycklingpå en blinkning. Så jag babblar inte på om ditt och datt för jag och min äldsta Annie ska iväg på teater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.