Vietnamesisk curry på sötpotatis & kyckling
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram sötpotatis, skalad och skuren i kuber på ca 2 cm ca 500 gram kyckling – bröstfilé eller lårfilé, skuren i bitar på ca 2 cm 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 1-3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 2 stjälkar citrongräs, strimlade (lemon grass – här tar jag mer än ursprungsreceptet föreskriver, antagligen har våra citrongräs mindre smak) och 1-2 stjälkar som jag lägger i för att ge smak – bryt dem lite på mitten så frigörs smakerna bättre
  • 2 tsk curry (vanligt pulver på kryddburkar, t.ex. Santa Maria)
  • tsk
  • 1 1/2 tsk gurkmeja (läs gärna mer om asiatiska ingredienser på den här länken: )
  • 2 tsk krossade torkade röda chilifrukter (jag brukar ta 1-2 hela torkade chilifrukter från Asiatiska affärer och smula dem med handen)
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1-2 burkar kokosmjölk (ursprungsreceptet föreskriver ca 250 ml coconut cream, den som vill tar det och då blir det en fastare curry än den här)
  • salt
  • svartpeppar
  • olja till stekning

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.