Sticky ribs recept

Sticky bbq ribs

Sticky bbq ribs

Den här gången körde vi revbenen först i tryckkokare, lät dem svalna, täckte dem med torr rub, grillade dem på kolgrillen och till sist fick de ett tjockt lager sticky glace innan de gratinerades i ugnen
Sticky ribs

Sticky ribs

Här kommer en uppvägning av raw fooden jag lagt ut på sistone - stickyribs. Stickyribs, 2 portioner (Inspirationen till receptet kommer från Jonas Cramby)

Sticky ribs på mitt sätt

Stickyribs – nam. Först måste ribsen kokas/stekas möra och saftiga, långsamt och länge. Grilla ribsen knapriga samtidigt som du penslar köttet med glazen
Sticky ribs

Sticky ribs

Jag säger bara sticky. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg1 ½ dl sweet chilisås½ dl kinesisk soya1 vitlöksklyfta, riven/pressad1 msk riven färsk ingefära1 tsk fransk senapKoka revbenen i buljong i ca 1 timme. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg
Muddy Ribs (& Waters)

Muddy Ribs (& Waters)

Nu svänger jag mig med såna dära amerikanska uttryck, muddy ribs är det samma som stickyribs, det vill säga blöta revbensspjäll, som man glazear
Ribs i slowcooker med fänkålsslaw och black beansalsa.

Ribs i slowcooker med fänkålsslaw och black beansalsa.

Men det är ju inte riktigt lika gott utan den där ”sticky” känslan. Nu körde vi ribs i vår slowcooker, om du inte har en slowcooker och vill göra i ugnen så kan du kolla in detta receptet istället
Sticky bbq-ribs

Sticky bbq-ribs

Först ut i den här testomgången var omarinerade grillribs. Vi serverade ribsen med sallad, bbq-sås och ugnsstekt sparrispotatis