Den här gången körde vi revbenen först i tryckkokare, lät dem svalna, täckte dem med torr rub, grillade dem på kolgrillen och till sist fick de ett tjockt lager sticky glace innan de gratinerades i ugnen
Här kommer en uppvägning av raw fooden jag lagt ut på sistone - stickyribs. Stickyribs, 2 portioner (Inspirationen till receptet kommer från Jonas Cramby)
Stickyribs – nam. Först måste ribsen kokas/stekas möra och saftiga, långsamt och länge. Grilla ribsen knapriga samtidigt som du penslar köttet med glazen
Jag säger bara sticky. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg1 ½ dl sweet chilisås½ dl kinesisk soya1 vitlöksklyfta, riven/pressad1 msk riven färsk ingefära1 tsk fransk senapKoka revbenen i buljong i ca 1 timme. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg
På kvällen ville vi ha en enkel (dvs inte trerätters) middag och valet föll på sticky spare ribs. När jag tillagar ribs så brukar jag hoppa över att koka dem
Men det är ju inte riktigt lika gott utan den där ”sticky” känslan. Nu körde vi ribs i vår slowcooker, om du inte har en slowcooker och vill göra i ugnen så kan du kolla in detta receptet istället