Den här gången körde vi revbenen först i tryckkokare, lät dem svalna, täckte dem med torr rub, grillade dem på kolgrillen och till sist fick de ett tjockt lager sticky glace innan de gratinerades i ugnen
Putsa revbenen fria från hinnor och krydda sedan med salt, peppar och paprikapulver. Jag är i ärlighetens namn inte så mycket för att sitta och gnaga på revben, men just det här receptet som Olof brukar göra efter är riktigt bra, så här har till och med jag svårt att motstå dem
Grilla ribsen knapriga samtidigt som du penslar köttet med glazen. Ta en hel sida med tjocka revbensspjäll och lägg det i en stor form med bensidan uppåt
Jag säger bara sticky. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg1 ½ dl sweet chilisås½ dl kinesisk soya1 vitlöksklyfta, riven/pressad1 msk riven färsk ingefära1 tsk fransk senapKoka revbenen i buljong i ca 1 timme. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg
Vi tror många föll för den klassiska vältaliga Tv-shopreklamen och köpte en bullet, med visionen av att de skulle mixa allehanda hemgjorda såser själva, sedan blev maskinen stående i skåpet när man inte hade tid med detta
Sitter och kollar i min kladd och hand skrivna receptsamlings bok och hittade detta recept som jag dom senaste åren alltid har haft med på vårt julbord
grillade förkokta tjocka revben och en mustig BBQ-sås smaksatt med bl. BBQ-sås. Lägg ner köttet och koka tills köttet lossnar lätt från benen, ca 1½ - 2 timmar
Det firade jag på min nya blogg LCHF Made in Sweden med att bjuda på ett läskande glas iste med mynta, naturligtvis helt utan socker eller sötningsmedel
En klassiker (zucchinisnittar med skagenröra) och två nya rätter. Sätt ihop med en tandpetare. Klicka på lite gräddfil, lägg på en sillbit och toppa med lite rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.