De viktigaste principerna bakom BBQ är. När man förbereder sin grill för BBQ är det viktigt att man skärmar ytan man ska ha revbenen på från glödens direkta strålning, det enklaste är om man är lite kreativ med en rulle aluminiumfolie
BBQribs. BBQribs. Hej igen. Long time no see. Det var ett tag sedan jag uppdaterade den här bloggen och jag hade väl egentligen inte tänkt gör det igen, men så ändrade jag mig
BBQ-sås. Här kommer en uppvägning av raw fooden jag lagt ut på sistone - stickyribs. Till BBQ-såsen. Stickyribs, 2 portioner (Inspirationen till receptet kommer från Jonas Cramby)
Stickyribs – nam. Först måste ribsen kokas/stekas möra och saftiga, långsamt och länge. Grilla ribsen knapriga samtidigt som du penslar köttet med glazen
Gör en egen glace med lite honung och bbq olja, grilla på lite majskolvar från höstskörden och gör en vitlöksdoftande coleslaw så blir det en liten middagsrätt som smakar sommar och vinter
Jag säger bara sticky. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg1 ½ dl sweet chilisås½ dl kinesisk soya1 vitlöksklyfta, riven/pressad1 msk riven färsk ingefära1 tsk fransk senapKoka revbenen i buljong i ca 1 timme. Stickyribs glaze, räcker till 2 kg
Sitter och kollar i min kladd och hand skrivna receptsamlings bok och hittade detta recept som jag dom senaste åren alltid har haft med på vårt julbord
Lägg ribsen på en ugnsplåt och pensla med glazen. 1½ kg spareribs. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten, klyftad lök, skalad vitlök och svartpepparkorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.