Lax. Salta och peppra varje laxfilé efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxfiléerna ca 2-3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt sköljd persilja, saft från ½-1 lime, vitlök, grana padano och olivolja. 600 g Laxfilé Färsk. 5 st krukor Bladpersilja - färsk
Chorizogryta garnerad med tomat och persilja. Råris, två sorters linser, chutney, stekt fetaost och bönorDenna vecka tänkte vi satsa på att få så många som möjligt att testa en av våra favorit-vegetariska rätter, som kanske låter lite trist i mångas öron men som faktiskt är supergod
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Lägg den stekta spenaten ovanpå och vik sedan över smördegen. Fräs babyspenaten i smör med en pressad vitlöksklyfta, klippt persilja och äppelcidervinäger
Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax). Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stekt fläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvade blomkålen