Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Jag kör squashskivorna en runda i ugnen först, innan jag varvar dem med köttfärsen och ostsåsen. Bryn under tiden färsen tillsammans med den hackade löken
Fräs detta i en stor stekpanna utan att det tar färg, i rikligt med smör. Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost, bestäm själv hur mycket
Smörj en ungsfastform med smör. Servera med en god grön sallad och aioli. Ställ ugnen på 225 grader. Stek färsen och häll på tacokryddan och låt koka en stund
Det var dags för fiskdag idag, med bacon- och parmesansmak. Jag använde färdiga portioner av torskrygg, men det går lika bra med hel fisk, dock förläng då tiden i ugnen
Därför gjorde jag idag broccoli- och baconpaj med en doft av parmesanost såklart. Ta bort den översta plastbiten, och lägg plattan i formen, ta bort den andra delen av plasten och jämna till degen med en fuktig hand
Häll tillbaka och mosa blomkålen tillsammans med fetaost, ägg,salt o peppar. Skala räkorna och lägg skalen och huvudet i en kastrull, med rikligt med smör
Krydda med tex. med grillkrydda, dill, gräslök eller vitlök. Jag valde att skiva skivorna själv, men det går precis lika bra med färdigskivade ostskivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.