Jag har inte varit riktigt lika alert vad gäller vår konsumtion av fisk de senaste veckorna. Valet föll på sejfilé, eftersom det var så otroligt bra pris på just dessa på vår lokala ICA
Eftersom jag bor på västkusten så har vi ju tillgång till färsk fisk, men det går lika bra med frusen och riset är ett omgjort VV recept som jag tycker är helt underbart gott, riset går att göra t
Tillagningstid stektfisk. Häll på vatten och Fond du Chef Fisk. Servera den nystekta laxen med bulgursallad och lite Milda Cuisine Fraiche Vitlök & Örter
Jag rimmade fisken och stekte den sedan i ugnen samtidigt som jag ugnsrostade skivad blomkål. Vita fiskfileer av valfri sort, ex torsk, sej, pollock, aborre osv
Tillagningstid stektfisk. Steka fisk. Skölj och torka av fisken innan stekning. Värm Milda Kockens val riktigt varm och lägg i fisken, sänk värmen när råvaran läggs i pannan så att ytan på fisken får en vacker, gyllenbrun färg
Stektsej med kräfttzatziki och potatismos. Sej är ju för övrigt en väldigt billig fisk. Köper enbart färsk fisk nuförtiden då jag har en fiskvagn rakt över gatan (nästan)
Gröna biffar som gömmer broccoli och fisk. Här hemma hade vi ett halvt fiskblock som inte fick plats i fisksoppan, tillsammans med broccoli och ägg blev det ett litet berg av fiskbiffar som nu står i frysen och väntar på dagar utan inspiration, alltså ypperligt efter julhelgen
Tina fisken. Vispa ägget och vänd fisken i äggen. Rulla sedan fisken i panko. Idag blev det stektfisk med nypotatis och två såser – äggsås och wasabimajo men först en bildkavalkad från 2014 års midsommar på Svaneholms Slott. 400 g sej eller torsk. 400 g sej eller torsk
Visserligen är det ju fiskdag idag (tisdag, ni vet) men firren sitter vi på lite till och tar när det närmar sej helg lite eftersom just den portionen känns lite "helgig"