Fisk med curry
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé vitfisk (rödspätta
  • alaska pollock
  • sej
  • torsk)
  • 5 dl ris
  •  
  • Marinad
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1-2 tsk tamarindjuice (eller citronjuice)
  • Sås
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/4 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk chilipulver
  • 1/4 tsk korianderpulver
  • 1/4 tsk bockhornsfrön
  • 1/4 tsk ingefärapulver
  • 1/4 tsk senapsfrön
  • 15 curryblad (en medelmåtta kvist typ)
  • 1 stor hackad lök (gul eller röd)
  • 8-10 vitlöksklyftor (mortelstämplade)
  • 2 dl tamarindjuice
  • 1 tsk fisksoya
  • 200 ml kokosmjölk (Kokosmjölken neutraliserar/mildar ut)
  • 4-5 dl varmvatten
  • Olja
  • Salt
  • Ev. currypasta och socker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.