Bryn köttet (t ex putsade fileer) runt i smör och lägg över dem i en långpanna. smör. Av pojkarnas faster har jag fått två alldeles underbara recept på marineratkött
Låt köttet svalna. Dela dem på mitten och bryn dem i en stekpanna med smör. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och vitpeppar och häll över köttet
Lägg över köttet i en ugnsfast form. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och peppar och häll över köttet
Köttet blev otroligt mört och saftigt och i kombination med örtsåsen blev det bara klockrent. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet
När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag. Börja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke
Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda