Lamm med rosmarin recept

Lägg lammet i lergrytan

Lägg lammet i lergrytan

Lammläggmed rotfrukter. Servera med sallad. Strö över rosmarin, svartpeppar och salt. 800 – 900 gr skivat lammläggmed ben (4 tjocka skivor). 1 msk torkad rosmarin. lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammläggmed ben (4 tjocka skivor). 1 msk torkad rosmarin
Lamm och Bordeaux

Lamm och Bordeaux

Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammet och inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Långkokt lamm á la dn.se

Långkokt lamm á la dn.se

se, ni hittar mina tips och trix skriva med fetstil. Friterade istället chips av kvarbliven jordärtskocka och färsk rosmarin
Grillat lamm i ugnen

Grillat lamm i ugnen

Lägg vin fack och massa pulver med varmt vatten och några nålar rosmarin välmående och några blad av mejram
Lamm i ugn

Lamm i ugn

Med eller utan ben Salt och peppar En lök, skalad, halverad och skivad tunt Torkad oregano efter smak Några kvistar färsk rosmarin En burk hela tomater, grovt hackade Olivolja Gör så här
Lamm hör påsken till!

Lamm hör påsken till!

Med rätt tillagningstid, gör det måltiden till en riktigt höjdpunkt Jag tänkte bjuda på ett tips medlammstek som man fyller med några favoritingredienser såsom rosmarin, citron och parmaskinka
När lammen tystnat...

När lammen tystnat...

- Tag olika köttstycken av får/lamm, tex, en hel fårsadel (karré),lårbenstek (fårfiol), eller bara läggen, salta och peppra lätt ochgnid in köttbitarna med allehanda örter, timjan, rosmarin, körvel,libbsticka och vitlök, ge köttstyckena också lite god olivolja, somen sista smörjelse, packa därefter in allting i ordentligt medaluminiumfolie och sätt det över i den föreldade jordugnen
Lamm - bräserad skank

Lamm - bräserad skank

För den som vill ha lite kolhydrater till, passar krossade potatisar, man kokar potatisen mjuk, tillsätter en stor klick smör och krossar lätt med en stöt, tillsätter salt, peppar och någon örtkrydda som rosmarin eller timjan
När lammet tystnar…

När lammet tystnar…

Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Lamm med vitlök och getostkräm

Lamm med vitlök och getostkräm

Lägg i en ugnssäker form tillsammans med köttet. Mixa ost med yoghurt till en slät kräm, smaksätt med klippt krasse
Örtmarinerat lamm på grillen

Örtmarinerat lamm på grillen

Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
Lamm till påsk!

Lamm till påsk!

Det var verkligen gott det Lammet kryddade jag med färsk rosmarin, timjan och citron och givetvis salt och peppar
Svenska lamm från bra gårdar

Svenska lamm från bra gårdar

Bryn den i smör tillsammans med timjan och rosmarin i en panna så att den får yta. Här kommer dagens söndagsstek i form av Ekolammmed ugnsrostade grönsaker och en kräm på vårlök
Torsdag, Lamm!

Torsdag, Lamm!

Fräs i oljan medrosmarinen utan att det tar färg. Lammfärslasagnemed vitlök, tomater och champagne. Det är verkligen alldeles fantastiskt gott, makalöst till och med