Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammet och inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Med eller utan ben Salt och peppar En lök, skalad, halverad och skivad tunt Torkad oregano efter smak Några kvistar färsk rosmarin En burk hela tomater, grovt hackade Olivolja Gör så här
Med rätt tillagningstid, gör det måltiden till en riktigt höjdpunkt Jag tänkte bjuda på ett tips medlammstek som man fyller med några favoritingredienser såsom rosmarin, citron och parmaskinka
- Tag olika köttstycken av får/lamm, tex, en hel fårsadel (karré),lårbenstek (fårfiol), eller bara läggen, salta och peppra lätt ochgnid in köttbitarna med allehanda örter, timjan, rosmarin, körvel,libbsticka och vitlök, ge köttstyckena också lite god olivolja, somen sista smörjelse, packa därefter in allting i ordentligt medaluminiumfolie och sätt det över i den föreldade jordugnen
För den som vill ha lite kolhydrater till, passar krossade potatisar, man kokar potatisen mjuk, tillsätter en stor klick smör och krossar lätt med en stöt, tillsätter salt, peppar och någon örtkrydda som rosmarin eller timjan
Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Grovhacka rosmarin och vitlök. Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
Bryn den i smör tillsammans med timjan och rosmarin i en panna så att den får yta. Här kommer dagens söndagsstek i form av Ekolammmed ugnsrostade grönsaker och en kräm på vårlök
Fräs i oljan medrosmarinen utan att det tar färg. Lammfärslasagnemed vitlök, tomater och champagne. Det är verkligen alldeles fantastiskt gott, makalöst till och med