Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Lammlägg med rotfrukter. Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspirationifrånIndien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombineraolika smaker
Lamminnanlåret lät jag liggai en enkel marinad för att sedan ugnssteka på mycket låg temperatur. I påskas gav jag mig av till en lammgårdi Kåseberga (läs om det här) för att köpa lammdirekt från gården
Hemma hos mig kan man lugnt säga att de två råvarorna verkligenfunnit varandra. Det villesig så väl att det serverades grillatlamm från Bjumisträsk utanför Kalix
Tomaterna sköljer du nog & lägger i en ugnsform. Det närmar sig påsk, & jag förknippar påsken med lamm, så hoppa över ägghalvorna i år & testa det här receptet istället
Lamm med chèvre-crème och rödvinssås, det är riktig fredagsmat. Man drar korken ur en flaska rött vin. Sedan mixar man chèvre och crème fraiche, steker lammskivor och fixartillbehören
Lägg steken i en ugnsform eller långpanna. Putsa köttet och snitta fettkappan med en vass kniv. Hacka örterna grovt och mortla till en grov pasta med liteolivolja och vitlöken
För omväxlings skull så är det intelammstek som ligger på våra tallrikar, det är ju annars en inte helt ovanlig syn här i Mårtenssons kök (letar ni recept på det så skrivinlammsteki sökrutan så dyker våra olika recept upp där), här har viiställetlammskivor och dom kommer från bogen
- Tag olika köttstycken av får/lamm, tex, en hel fårsadel (karré),lårbenstek (fårfiol), eller bara läggen, salta och peppra lätt ochgnidinköttbitarna med allehanda örter, timjan, rosmarin, körvel,libbsticka och vitlök, ge köttstyckena också lite god olivolja, somen sista smörjelse, packa därefter inalltingiordentligtmedaluminiumfolie och sätt det över i den föreldade jordugnen
Här gäller det att inte stressa igen utan ta det lugnt. Bräserad lamm skank, tar litetid att göra, men den sköter sig nästan själv när den väl bräseras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.