Pensla eller gnidin steken med fonden och kryddorna och lägg den sen i grytan. Stek är torrt och segt säger maken, eller sa innan han smakade stek i lergryta
Lägg det i botten på en blötlagd lergryta och en skvätt vatten. Lägg steken ovanpå. Jag lagade steken i lergryta vilket jag tycker blir både gott och smidigt då den sköter sig själv
Jo då, det finnsminsann de som redan tjuvstartat med sillinläggningarna. Ättarpssill. Håkan tillhör gruppen av tjuvstartare, redan i förra veckan blev det inlagd stekt sill som snabbt följdes av hans favoritinläggning
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspirationifrånIndien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombineraolika smaker
läggipotatisen och häll på matlagningsgrädde och mjölk. Det här lammet slaktades dagen innan jag kom på besök och det blev en ganska känslomässig lammstek den här påsken
Lägg lammnackarna/lammbogen ivarsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa ivanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Tomaterna sköljer du nog & läggeri en ugnsform. Det närmar sig påsk, & jag förknippar påsken med lamm, så hoppa över ägghalvorna i år & testa det här receptet istället
Lägg steken i en ugnsform eller långpanna. Putsa köttet och snitta fettkappan med en vass kniv. Skala och klyfta löken och dela ner citroneni halvor, lägg alltsammans runt steken
Men, som sig bör så följde viinte receptet till punkt och pricka, Håkan valde att först lägga köttet i en marinad över natten för att sedan laga till det i vår crock-pot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.