Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa på på somrarna
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Jag började med att slå in några vitlöksklyftor i folie och lät dem bakas tillsammans medlammet. Som ett av tillbehören gjorde jag en puré på morot, ugnsbakad vitlökoch kummin, just kummin blir jättegott tillsammans med morot
Lammet var som sagt utsökt, och var det första fatet som barskrapades. Blanda spiskummin med chiliflingor, soja, vitlök, salt och peppar i en påse och släng i det tärnade köttet och blanda väl
Häll skyn över kotletterna och servera med stekta tomater och blandad sallad. Krydda kotletterna med salt, peppar och 1 tsk rosmarin. Koka ihop vatten, balsamvinäger och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 4 dubbla lammkotletter. 3 msk Arla smör & rapsolja vitlök
Salta kotletterna och krydda med peppar och 1 tsk rosmarin. Koka ihop vatten, balsamvinäger, vitlökoch resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 600 g lammkotletter. 2 st pressade vitlöksklyftor
Lammstekmed rosmarin ochvitlök. Gjorde även en Lammstek eller jag gjorde ju fleeeera st. Till det tycker jag en riktigt krämig god potatisgratäng utmärkt till med massor av riven Vb ost och pressad vitlök
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Stek kyckling i en panna, pressa ner vitlökoch salta och peppra
Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken. Servera med en god sallad. Blanda sedan grädde, creme fraich och sambal i en skål, pressa i vitlöken
Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammetoch inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.