Nu när det är Påsk så passar det ju bra att laga till lite lamm. I en av mina kinesiska kokböcker hittade jag en rätt som däri kallasa Fengwei yang xiezi, vilket ordagrant översatt blir
Lammpelare med örtbakade potatisflarnharsyre-kräm och färsk kokta gröna sparrisSäkerligen har många vid det här lagetlagt märke till att lammkött hör till en av det allra största favoriterna jag har, och då speciellt det Norska lammköttet, många ställer sig nu frågan varför just det Norska och inte det Svenska eller Finländska, då jag trots allt färdas även där
Salta och peppra lammbitarna runtom. Blanda ner alla kryddor och fräs ytterligare några minuter. Lägg lammbitarna i såsen och fördela resten med en sked så det kommer åt överallt
Hoppas kylan ger sig snart. I vilket fall så köpte vi lite fina marmorerade grytbitar häromdagen och det blev till denna långkokta gryta med hemmatorkade trattkantareller
Jag gillar verkligen mat som sköter sig själv i ugnen och detta recept är ett utmärkt exempel. Är man bara ute i god tid får man ett underbart saftigt kött som bara faller isär med minimala arbetsinsatser
Pulled beef i gryta, inlagd rödlök, surdegsbröd, saltgurka. Pulled pork har ju blivit supertrendigt och vi ville också prova på detta till sist, inte minst för att det låter himla smidigt att stoppa in maten i ugnen på morgonen och sedan inte göra något fram tills middagen är färdig
Nu till söndagens matlagning. En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Jag skar kålrot i skivor och la in på gallret i ugnen med olivolja, salt och peppar
Här i Skåne har vi fått riktigt vinterlandskap och det är vitt och vackert där ute. Jag vet inte riktigt var jag står i frågan om jag gillar det här med snö (är ingen skidåkare för annars hade det varit givet)
Slå på vin,tomaterna, worchestersås,vitlök,lök och lagerblad. tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker. 2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater. 3 lagerblad
Tycker du eller någon i din närhet om att lagalångkokta grytor. Jag köpte urbenat kalkonlår men det går lika bra med kycklinglår, fläsk- eller lammgrytbitar
Så smidigt sätt att laga mat, gott som tusan är det också. Recept1 kg högrev (gärna krav/gräsbeteskött) 2 morötter4 vitlöksklyftor1 gul paprika 1 gul lök2 schalottenlökar 3 lagerbladFärska, hackade örter (jag tog timjan, persilja, oregano idag) Salt, peppar 2 dl vatten 1 msk kalvfond Jag grovhackade lök och grönsaker, gav köttet lite stekyta, saltade och pepprade rejält runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.