Börja med marinaden till lammet. Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Jag har en praktisk silikonflaska från Clas Ohlson som är bra att spritsa med
Vispa i resten av smör-&rapsoljan. Salta kotletterna och krydda med peppar och 1 tsk rosmarin. Stek dem 2 min på varje sida i hälften av smör-&rapsoljan i en stekpanna. Koka ihop vatten, balsamvinäger, vitlök och resterande rosmarin ca 1 min i stekpannan. 600 g lammkotletter. 3 msk Arla® Smör-&rapsolja. 2 st pressade vitlöksklyftor
Lägg den på ett galler med en långpanna under. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Satsade på en rubbing av citron, vitlök och rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
Toppa med örter av något slag. Gnid in den krossade vitlöken på degen. 1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter. 1 krossad vitlöksklyfta
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Kanske lite rivet citronskal. Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Serverar med en krämig potatisgratäng med chevre, färsk sparris och ett fylligt Rioja-vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.