Servera de varma päronen med ingefärssåsen, som kan vara ljummen eller kall. Lägg ett lock på kastrullen och ställ den i ett kallt vattenbad, så svalnar den fortare
Koka pastan, häll av och servera den tillsammans med såsen och övriga tillbehör. Denna gången är det fru Ms hjärna som har arbetat tillsammans med köksutbudet, de torkade päronen behövdes verkligen användas, precis som gorgonzolaosten, och att päron och gorgonzolaost är som gjorda för varann är ju ingen hemlighet
Smaka av med salt och peppar och ställ kallt, gärna några timmar innan servering. Skala päronet och riv fruktköttet (utom kärnhuset) mot den grova sidan av rivjärnet
Stjälp upp på ett galler och låt kallna. Så det blev kyckling, sås och potatis. Till kaffet blev det en tårta med päronmousse och After Eightkräm som gick hem hos alla
Värm såsen före servering och vispa i kallt smör. Nyårslunch bjöd på pasta med kallskuret och soltorkade tomater, bulgarisk fetaost (den bästa enligt mig) tomater, fylld färsk pasta tortellini
Jag är en riktig sås-människa men har plockat bort feta såser och använder kvarg som sås och röror istället och är supergott som det är eller smaksatt som dipp eller kallsås til fisk eller sallad
Det här är inte alls svårt att tillaga och det är en rätt som passar perfekt att göra i STORT lass, för salladen gör sig bra att även äta kall eller värma på i efterhand (funkar även bra att frysa in i matlådor)
Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad och låt päronen svalna. Skala, dela och kärna ur päronen. Servera med sås, kokt eller ugnsstekt potatis och kokt broccoli