Pensla med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka
Fyll den enkelt med grädde och bär, kanske ringla över lite kolasås eller lite smält vit choklad. Nu är det snart dags för midsommar och jag tänkte passa på att tipsa om en riktigt härlig sommardessert som du kan toppa med dina favoritbär
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Bryt isär rutorna och låt plåten stå i den avstängda ugnens eftervärme med luckan på glänt. Blanda torra ingredienser, tillsätt oljan och det kokande vattnet, rör om ordentligt tills det blir en tjock smet
Vispa tills du har fått en glansig marängsmet som blir till fasta toppar om du provar med vispen. Jag tycker att det är godast när marängtopparna får en svag gyllenbrun färg eftersom de smakar lite mer då och därför har jag ugnen på lite högre värme än man brukar
Smaka av med hackad vitlök, salt och peppar. Skölj spetskål och persilja och strimlafint. Rulla sedan ihop vårrullen hårt och förslut med lite ägg för att vara säker på att rullen inte går upp vid friteringen
Blanda vinbären med socker och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Skala kålrabbin och skär den i tunna skivor – använd mandolin eller en mycket vass kniv
Ett sprött och mycket gott knäckebröd, speciellt med lite smör på. Platta ut smeten tunt på hela plåten, men låt det hellre bli hål här och var i smeten än att det blir bara vattentunna fläckar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.