Spröda pärontarteletter med mandelkräm, kolasås och päronsorbet
Två små kök
Två små kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • Päronsorbet
  • 4 st mogna päron
  • 3 dl vatten
  • 150 g strösocker
  • 1-2 msk färskpressad citronsaft
  • Kolasås
  • 50 g osaltat smör
  • 50 g ljust muscovadosocker
  • 2 matskedar ljus sirap
  • 2 matskedar vispgrädde
  • 200 g vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • 1 vispat ägg till pensling
  • 30 minuter
  • 4 rund
  • 10 cm i diameter
  • 50 g mald mandel
  • 50 g strösocker
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • Några droppar mandelarom eller mandellikör, t.ex. Disaronno

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.