Skär päronen i klyftor och lägg dem bredvid på plåten. Till den här maträtten följer även en otroligt god sallad med kapris, cornichoner och dijonsenap, som vi garanterat kommer att laga fler gånger, och framförallt till grillat i sommar
Se tidigare ugnsbakade gröter här. x Ugnsbakad päron/vaniljgrötmed kesokvarg, hallonsylt (mosade varma hallon), jordnötssmör och mandelsmör (i-landsproblem när man inte kan bestämma sig för vilket nötsmör man vill ha utan tar lite av båda)
lägg upp päronen och häll ingefärssåsen över. och nu blev det denna päron deserten. Lägg ner päronhalvorna och vänd dem efter en stund så att de blir glaserade på båda sidor
Pumpa och päron är lite söta i sig och en något syrlig rödvinssky bryter bra till det. Har du en god fond i frysen eller kanske fuskar lite med flytande fond så fixar du denna rätt på en timme
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.