Häll i vin, buljong, krossad vitlök med skal och rosmarin. Plocka bladen av rosmarinen. Tillaga i ugnen 1 1/2- 2 tim, tills köttet är mört. 1 rosmarinkvist. 4 rosmarinkvistar
torkad timjan och rosmarin. När vi fick hem vårt lammkött i höstas fick vi en styckningsdetalj som vi inte fått tidigare år, nämligen en så kallad lammtunnbringa
basilika, timjan, rosmarin, oregano, eller det som man är sugen på mest helt enkelt). Köttbullar från frysdisken med en innehållsförteckning på kinesiska, ush
Lägg i köttet i formen (på enbären) och stick in rosmarinkvistar i köttet. Den idyllen utgör också perfekt jaktmark och i min familj har vi alltid ätit lokalt vilt kött
Den är inte lika lös som en gratäng, meningen är att man ska kunna skära den i tårtbitar och servera tillsammans med något annat, förslagsvis lamm eller något annat värdigt kött
Salta och peppra köttet ordentligt. Dra grytan från plattan och lägg i rosmarin och vitlök. Bryn köttet på alla sidor i smöret i en gryta med lock som tål ugnsvärme