Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Stekte köttet hastigt i smör med salt och peppar. Eller det var en sanning med modifikation. "Huvudrätt" heter den och är till för er som vill ha middagstips
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky ochrostade rotsaker serveras. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Nu är det bara att lägga upp, gärna på varma tallrikar, den tapenadebakade laxen med lite ugnsrostad timjansdoftande mandelpotatis, en syrlig dijonsenapscreme och lite fräscha babyspenatblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.