Jag brukar serverar fisken med kokt potatis, gröna ärtor och rivna morötter. Det vegetariska alternativet var vit sparris serverad med hollandaisesås för 30 euro vilket i runda slängar är ca 300 svenska kronor
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Till laxen blev det pasta, ärtor och hollandaisesås. Idag blev det lax i ugn med pesto. Det känns bra att kunna ta vara på rester och efter att vi åt pasta med pesto förra veckan så blev det en halv burk pesto kvar
2 dl färdig hollandaisesås. Lägg fisken på ett ugnsäkert fat. Salta och peppra. Lägg margarinklickar runt fisken och sätt in i ugnen i 225 grader tills margarinet har smält
en panerad kycklingfilé fylld med vitlökssmör och en potatissallad med hollandaisesås. Koka först upp potatis och morötter, häll i selleri, bönor och ärtor efter ca halva koktiden (kanske lite mer)