I veckan som var fick min lergyta komma fram ur gömmorna. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Enkel matlagning men otroligt smakrikt och gott. Ja, det var gårdagens middag hemma hos oss. Lax i alla dess former är en stor favorit hos mig men att göra den i ugnen är nog godast
Snabbgrava laxen innan den åker in i ugnen och du får en ovanligt saftig och smakrik fiskfilé. Lägg till den goda gräslökssåsen och fredagskvällen är räddad – eller semesterkvällen, eller festkvällen…
Gooood ugnslax1 kg lax med skinn, färsk och rensad(mjölkfritt) margarin till långpannan1 tsk salt3 tsk citronpeppar1,5 dl klippt dill4 dl (havrebaserad) gräddeSmörj en långpanna eller stor ugnssäker form med lite margarin
Här kommer ett enkelt recept på hollandaisesås som passar till fisk och grönsaksrätter. Det funkar inte att värma den här såsen, inte för mig i alla fall så ät den direkt eller ljummen
Smält smöret och håll temperaturen på ca 50 grader. Blanda äggulor och citronsaften i en kastrull. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknat och har en temperatur på ca 50 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.