Aborre citron recept

Aborre, stekt med brynt smör

Aborre, stekt med brynt smör

Lägg upp på tallriken kokt potatis, 1-2 fileér, lite brynt smör över samt en citronklyfta och lite dill. 1 citron
Stekt aborre med färskpotatiskross

Stekt aborre med färskpotatiskross

Hacka dill och riv citronskal och blanda ner i potatiskrossen. 1 citron. 8 abborrefiléer, urbenade 0,5 dl ströbröd Smör, till stekning 600 g färskpotatis 2 knipplökar, gula 2 dl grönsaksbuljong, ekologisk 25 g smör 1 kruka dill 1 citron olivolja, kallpressad Salt, efter smak Peppar, efter smak
Ceviche

Ceviche

Peruansk nationalrätt gjort på svensk aborre med asiatiska smaker, snacka om crossover. Vätskan som bildas när fisken drar i lime/citron kallas för “leche de tigre” (tigermjölk) och är otroligt smakrik och ska serveras tillsammans med fisken
Grillad hel fisk med gräslökshollandaise

Grillad hel fisk med gräslökshollandaise

Vispa i hackad gräslök och smaka av såsen med citronsaft, salt, socker och peppar. Smörj in fiskarna med olivolja, salt, vitpeppar samt citronsaft

Abborrfiske för själens skull

Jag vände abborrfiléerna i rågmjöl som jag blandat med salt och peppar, stekte dem i smör, lade dem på knäckis och droppade över lite citron
Våga prova: Lamm(kotletter)

Våga prova: Lamm(kotletter)

När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
Ceasarsallad med rökt Aborre

Ceasarsallad med rökt Aborre

Till ceasarsalladen drack vi citronvatten. Jag gjorde varsin jättestor ceasarsallad med rökt aborre. Aborren  rökte vi  i stugan härom kvällen(kommer bilder på det)
Fiskkakor med avocadosoppa

Fiskkakor med avocadosoppa

Kör avokado, urkärnad och hackad chili, mjölk och pressad citron till en puré i din matberedare. 2 dlgrädde2 stavocado, väl mogna1-2grön chilifrukt2 dlmjölk1/2citron4 dlhönsbuljong1vitlöksklyfta, liten1 bitingefära, litenströbröd, helst japansk panko. 500 gräkor med skal300 gfiskfilé, skinnfri, hoki, aborre, gös eller torsk, gärna fryst och halvtinad1 mskfisksås, + en nypa salt1äggvita1 1/2 dlkokosgrädde1röd chilifrukt

Gösfilé i folie

Lägg filéerna på ett smörat folieark, droppa på lite citronsaft, klipp på dill och lägg på en klick smör

Pocherad fisk med curry

Skölj fiskfiléerna, lägg på ett fat och häll över citronsaften. 4 filéer av aborre eller röding. Saft av 1 citron

Gratinerad örtkryddad fisk

Lägg på fisken och strö över salt, peppar, örtkryddor och citronskal. Häll citronsaft och grädde över. citron, rivet skal och pressad saft