Peruansk nationalrätt gjort på svensk aborre med asiatiska smaker, snacka om crossover. Vätskan som bildas när fisken drar i lime/citron kallas för “leche de tigre” (tigermjölk) och är otroligt smakrik och ska serveras tillsammans med fisken
När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
Till ceasarsalladen drack vi citronvatten. Jag gjorde varsin jättestor ceasarsallad med rökt aborre. Aborren rökte vi i stugan härom kvällen(kommer bilder på det)
Kör avokado, urkärnad och hackad chili, mjölk och pressad citron till en puré i din matberedare. 2 dlgrädde2 stavocado, väl mogna1-2grön chilifrukt2 dlmjölk1/2citron4 dlhönsbuljong1vitlöksklyfta, liten1 bitingefära, litenströbröd, helst japansk panko. 500 gräkor med skal300 gfiskfilé, skinnfri, hoki, aborre, gös eller torsk, gärna fryst och halvtinad1 mskfisksås, + en nypa salt1äggvita1 1/2 dlkokosgrädde1röd chilifrukt
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada