Lägg upp riset, gröna bönor i röd curry och fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Krydda fiskenmed kryddor och salt. fisk i ugn. Curry. häll över fisken tillsammans med resten av grädden. Dela den halvtinade fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form
Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Salta mycket lätt med ½ tsk salt. curry. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken
Blanda marinaden och fisken. Ner med bladen, fröna, löken, vitlöken. Är såsen currysnål och inte så söt, tillsätt currypasta och honung (ibland kan currylöven vara smaksnåla)
Hel fisk kan koka i sitt eget spad tillsammans med lite grönsaker. Den kan också skäras i tjocka skivor eller filéer (t ex lax) och sjudas i buljong eller i spad smaksatt med t ex vitt vin
Dagens middag hemma hos oss blev en god fiskgryta. cashewnötter och färsk thaibasilika att toppa med (inte så nödvändigt och sistnämnda är lite svårare att få tag i)
Fiska upp currybladen, citrongräs, kanel och nejlika med en hålsil. Lägg i fisken i grytan tillsamman med kokosmjölken och sjud tills fisken är genomkokt, men absolut inte längre än så
Skär fisken i mindre bitar. Något mittemellan soppa och gryta och med slagsida åt grythållet. Hetta upp oljan och fräs curry och BBQ Citronmix en kort stund under omrörning så att aromerna frigörs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.