Kör fruktköttet i matberedare och i med citronsaft, crème fraiche, vatten och fond. Håkan och Anki i Mårtenssons kök bloggade för ett tag sedan om en avocadosoppa som såg smarrig ut
Ett sätt att äta fisk på som jag dock gillar är hemlagade fiskbullar eller fiskkakor. Nu använde jag en onödigt fin fisk till mina bollar då jag höll på och rensade ut frysen och hade bitar med udda storlekar kvar som jag gjorde färs på men det funkar hur bra som helst att ersätta med sej eller lax eller en blandning därav
I går reste vi iväg långt bort till ett av herr Mårtenssons favoritresemål, närmare bestämt till Thailand och närmare bestämt med hjälp av smarriga fiskkakor
Barnen älskar också dessa asiatiska fiskkakor som går att äta i bröd, med nudlar eller med ris. Forma små biffar och stek vacker gyllenbruna i rikligt med olja några minuter på varje sida (medelhög värme)
Servera fiskkakornamed spenatcrèmen, kokt potatis och rårivna morötter. Mixa med spenat, gräslök, persilja, senap och kajennpeppar i en mixer eller med mixerstav
Detta blev så gott så jag gärna delar med mig av receptet. Sweet chili-sås är jättegott till de frasiga fiskkakorna och en citronklyfta att pressa över blir pricken över i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.