Jag tror det mest beror på att jag var på Malmö Saluhall igår, och där köpte med mig två fantastiskt fina djupa tallrikar, som jag såklart direkt ville inviga
Varma, milda smaker som piggas upp med lite, lite chilihetta. Lägg i jordärtskocka och potatis. Klickar man i ett par matskedar smör på slutet blir smaken dessutom rundare och mer fyllig
Hyvla polkabetor och rädisor så tunt som möjligt på en mandolin (eller skiva dem tunt) och arrangera över grynerna tillsammans med bitar av nashipäron (med eller utan skal), pinjenötter, rucola och basilika
Skär dem i mindre bitar och pensla med olja. Det tycker vi det är dags att ändra på, för jordärtskockan går att kombinera till det mesta och smakar så otroligt gott
Lägg därefter ner löken, vitlöken och smöret och stek påmedelvärme tills den blivit krispig. Stek svampen i en stekpanna med någon droppe rapsolja, så vätskan kokar ur
jämn puré. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den. Lägg i jordärtskocka, rotselleri, timjan, citron zest och vatten,
Jag är för tillfället helt insnöad på tarmen och dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner och fermenterad mat
Lägg upp raviolin på varma tallrikar och garnera medpaprikapuréerna. Fördela fyllningen på fyra av pastaplattorna, lägg på de övriga fyra och kläm ihop kanterna med en gaffel
Vispa fluffigt med elvisp (men inte för länge, då kan purén bli klistrig). Dela rosenkålen på mitten och fräs med harricots vertes i smör, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.