Fläskfilé är tacksamt kött att marinera och att lägga pågrillen (eller i stekpannan). Ta fram ochgrilla köttet eller stek i panna på hög värme med lite smör utan att torka bort marinaden, ett par minuter på varje sida
Middagen bestod av grilladfläskfilé som var fylld med marinerade vitlöksklyftor och sedan baconlindad, grillad gul lök, rostad färskpotatis, coleslaw och en grym sås
Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Skär ett snitt utmed långsidan påfläskfilén. Bred på ett lager fikonmarmelad och smula över. Fläk ut köttet så det ligger platt och banka ut det med en köttklubba
Då tändes grillenochpå den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng. Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen
Så då hittade jag på lax på spenatbädd medfetaostoch citron-crème fraiche. Jag gjorde också en ljummen sallad på bönor och avocado med en dressing på olivolja, balsamvinäger, fransk senap och vitlök
Servera laxpuddingen med en sallad på strimlat Äpple, Cocktailtomater och Persilja. Fiskpudding med skirat Smör Att laga en Fiskpudding är ett gammaldags sätt att ta vara på fiskrester
Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, och det visade sig att hon hade mjölet hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.