Blanda i potatis och salt. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk
Blanda ner makaroner, köttärningar, purjolök, paprika och ost i en stor smord form. Blanda äggstanningen (ägg, mjölk, salt och peppar) och slå den över
1 dl matlagningsgrädde (max 7%). Skär lök i tunna skivor och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en vid gryta, fräs lök och vitlök på låg värme tills det är mjukt
Skala och skär potatis och purjolök. Täck då formen med plastfolie eller lock. 50 g ost lagrad max 17%. Varva potatis, purjolök och ost (spar hälften av osten att strö ovanpå) i en eldfast form
Droppa över olja och smula över salt. Skaka om så att olja och salt blandas med potatisklyftorna. Blanda till dipsåsen av örtfraiche, pressad vitlök och lagom mycket stark chilifrukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.