Koka pastan och lägg i en ugnssäker form. Vispa samman grädde, mjölk och chilisås. Häll över pastan. Skär kasslern i tärningar och lägg det över tillsammans med svamp och ärter
Blanda färsen med salt och peppar och forma till fyra stora biffar. Hetta upp margarinet i en fetsnål stekpanna och stek biffarna på båda sidor så att de får jämn fin färg
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Bryn köttet i olja i en stekpanna och salta och peppra. Lägg i löken på slutet och låt löken steka med de sista 5 minuterna
Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Ostsås. Och häll till sist resterande ostsås över hela rätten. Ostsås. Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Detta är en lätt och enkel variant av klassikern flygande jakob. Jag tycker det var jättegott och passar perfekt som en snabblagad vardagsmiddag då man vill äta lite nyttigare
Pastagratäng och kampen med Viktväktarna. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.