Blanda i potatis och salt. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk
Rör om några gånger med någon timmes mellanrum så grönsakerna blandar sig väl i lagen. Pizzasallad. Strimla vitkålen, riv morötter, hacka paprikorna, och skiva purjolöken tunt
Servera med kokt potatis och gröna bönor. Skala och dela morot och selleri i mindre bitar. Klyfta löken. Bryn köttbitarna och lök i margarin i en gryta
Koka makaronerna i rikligt med vatten och salt enligt instruktioner på paketet. Blanda ner makaroner, köttärningar, purjolök, paprika och ost i en stor smord form
Servera med ris 125 g kycklingfilé. Koka riset. Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar utom cocktailtomaterna och ananas fräs dem i margarinet
Skaka om så att olja och salt blandasmed potatisklyftorna. Droppa över olja och smula över salt. Blanda till dipsåsen av örtfraiche, pressad vitlök och lagom mycket stark chilifrukt
Servera med kokt potatis och kokta grönsaker. Skala och hacka löken. Lägg i löken på slutet och låt löken steka med de sista 5 minuterna. 2 gula lökar. 1/2 smulad köttbuljongtärning
Krydda med salt, peppar, oregano, chillipulver och tabasco. Skala och hacka löken. Smula ner köttfärsen i grytan och låt det steka med ytterligare 5-6 minuter, rör om då och då. Lägg ner lökhacket i grytan och låt även den steka med 5 minuter. Häll i krossade tomater och Aivar Relich och späd med 1-2 dl vatten. 2 stora gula lökar
Krydda köttskivorna med salt och peppar. Skiva mozzarellaosten. Vik den dubbel och fäst med tandpetare. Lägg en skiva salami och en skiva mozzarella på ena halvan av schnitzlarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.