Blanda i potatis och salt. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk
Men som alla andra recept så kan jag inte låta dem vara orginal utan jag måste alltid ändra något. Det är ett av mina favoritrecept taget från viktväktarna
Skala och skär potatis och purjolök. Täck då formen med plastfolie eller lock. 50 g ost lagrad max 17%. Varva potatis, purjolök och ost (spar hälften av osten att strö ovanpå) i en eldfast form
Droppa över olja och smula över salt. Skaka om så att olja och salt blandas med potatisklyftorna. Blanda till dipsåsen av örtfraiche, pressad vitlök och lagom mycket stark chilifrukt
Blanda ner makaroner, köttärningar, purjolök, paprika och ost i en stor smord form. Blanda äggstanningen (ägg, mjölk, salt och peppar) och slå den över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.