4 portioner 500 g kycklingfilé (2-3 st filéer) 2 msk massaman curry (se bild) 400 g kokosmjölk 1 gul lök 3 st potatisar 1 liten bit ingefära 2 st limeblad (kan ersättas med 1 stång citrongräs) 2 dl jordnötter (jag använder rostade saltade) 2-3 msk fisksås (justera mängd efter smak) 2 msk palmsocker (kan ersättas med råsocker) 0,5 dl tamarindsås (se bild) 1 kycklingbuljongtärning eller salt Olja till stekning Servering. 0,5 dl tamarindsås
Förutom fantastiska fishtacos med lokala fiskar, otroligt goda guacamole och intressanta chips på gröna bananer som de serverade med hummus var det många goda rätter baserade på baljväxter och serverade med mangosåser eller kryddiga tamarindsåser
tamarindsås/pasta (kan uteslutas, ev bytas med annat sötsyrligt). Vispa ihop curry, paprikakrydda, salt, tamarindsås, äppelcidervinäger och till sist havregrädde i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.