Ingetmysterium varför detblivit så. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Smula ner jästen i en bunke,häll över detfingervarma vattnet och rör tills jästen har löst sig. Idag så bakade jag pitabröd som vi fyllde till kvällsmat
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog minfavorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Varva couscous, kycklingfärs samt sallad ipitabrödet. Koka kikärtor så de går att mosa. Mixa dem tillsammans med oljan, pressad vitlökcitronsaft, salt, peppar och lite vatten
Smaka av grytan med salt och toppa med finhackadkoriander. Marinerakycklingen med yoghurt, vitlök och ingefärai 12 timmar, minst 1 timme. Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön och chilii 1 minut. Tillsättkycklingen och fräs ytterligare 2 minuter Fyll på med vatten så att det täcker och låt kycklingen koka under lock i 40 minuter. 1 kg kycklingklubbor delade. 2 klyftor vitlök, skivade. 2 msk finriven färsk ingefära. 2 dl turkisk yoghurt. 2 gula lökar iskivor. 1 tsk spiskummin. 1 röd chilifintskivad. 1 dl finskuren färsk koriander. 1 kg kycklingklubbor delade 2 klyftor vitlök, skivade 2 msk finriven färsk ingefära 2 dl turkisk yoghurt 2 gula lökar iskivor 1 msk gurkmeja 0,5 tsk stött kardemumma 1 msk vallmofrön 1 tsk spiskummin 1 röd chilifintskivad 1 dl finskuren färsk koriander salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.